Billiga fritidshus på marknaden

Många är vi som drömmer om att köpa en sommarstuga och tillbringa lata dagar i trädgården. Nu kan drömmen bli verklighet. Prisläget för stugorna ligger nämligen på en stabil nivå och det finns många prisvärda stugor på marknaden. Vi ger er tipsen på vad ni bör tänka på innan sommarstugeköpet.

4254006-fonster-med-blomlada-1

En trend när det gäller sommarstugor är att efterfrågan på billiga hus ökat de senaste fem åren. Det är ett allt dyrare permanent boende som gör att många inte har råd med dyra fritidshus, kan man läsa i Göteborgs-Posten. I och med att många inte har råd att lägga några stora summor på fritidshusen, har utbudet ökat mycket. Det är många fritidshus som ligger ute till försäljning men som inte säljs. Trenden med en utplaning av priserna på sommarstugor kommer alltså att hålla i sig. Det kommer fortsatt att finnas en efterfrågan på billiga hus, vilket matchar med att ingen stor prisökning kommer att ske.

Tjäna på stugan

Ska man köpa ett fritidshus och inte vill lägga allt för mycket på köpet, är det alltså ett bra läge just nu att investera. De billigaste fritidshusen på marknaden just ligger ute till runt en halv miljon kronor. Tar man ett lån via Advisa.se kan man ha råd med ett hus i de billigare prisklasserna. Dessutom kan man faktiskt tjäna pengar på att köpa en sommarstuga. Eftersom man ofta inte är där året runt, kan man hyra ut sin stuga den tid man inte är där. I den här artikeln skriver en expert att man kan hyra ut huset för upp till 50 000 kronor utan att behöva betala någon skatt på inkomsten.

Tänk på detta

Det är dock inte bara priser man bör tänka på när man köper ett fritidshus. Exempelvis bör man ta sig en funderare över hur långt ifrån den permanenta bostaden stugan kan ligga för att den fortfarande ska vara attraktiv. Man bör även fundera över om man ska köpa en stuga med havsläge eller inte. De hus som har havsläge brukar vara dyrare, men de tappar och andra sidan aldrig i värde. Ytterligare något som man bör kolla upp innan man köper huset är om man får bygga hur som helst på tomten. För många kan det bli aktuellt att bygga en gäststuga till exempel. Läs mer.