Bygga pool på tomten

Att ha en pool på tomten är något som många har som en liten barndomsdröm och när man då är vuxen och kan uppfylla alla sina andra barndomsönskningar, varför inte sätta en pool på tomten också? Kom bara ihåg att det finns en hel del saker att tänka på.

”Valet av pooltyp styrs av budget, markförhållanden och regler. Du kan välja mellan nedgrävd pool, så kallad markpool, eller ovanjordspool som istället byggs på marken. Du kan också välja att delvis gräva ned den.” läs mer här.

pool-i-tradgard-mindrePrecis som citatet ovan poängterar så finns det en hel del att fundera över när det kommer till att skaffa sig en pool, och man kan köpa pool på lite olika platser. Till exempel går det att köpa pooler från Pahlén i en rad olika utföranden och med många olika finesser och tillval. Så du som köpare av en pool behöver med andra ord ha det klart för dig vad det är för typ av pool du är ute efter – och vilket material du vill att poolen ska vara gjord i. Till exempel skriver Expressen om hur det till exempel finns varianter i glasfiber, stål, betong, mursten och i trä eller thermomaterial att välja bland för utomhuspoolen. Vidare tipsar man även om poolens placering på tomten. Viktigt är nämligen att dra nytta av solen för vattnets uppvärmning, vilket gör att man på så vis även kan spara in på värmekostnaderna vilka kan bli rätt höga om man vill ha en pool med skönt badvatten i.

Låt fantasin flöda

När det är dags att sätta en pool i trädgården kan man som förstått göra detta på en rad olika sätt. Men något man bör lägga på minnet är att alla sorters trädgårdar nog kan ge plats åt den här typen av badplatser, det gäller bara att ha lite fantasi. Och fantasi var just något som en ägare av en liten tomt hade när han valde att bygga en gömd pool för att på så vis få plats med både gräsmatta och pool på samma lilla tomt yta – och hur han gjorde kan du se genom att klicka här!