Dags för trädgårdssäsongen!

Nu börjar äntligen solen titta upp över horisonten lite tidigare på dagen, och innan vi vet ordet av så kommer våren att vara här och väcka upp naturen efter den långa vintersömnen, och då är det även dags att åter ruska liv i trädgården. Hur vill du att din trädgård ska se ut i år? 

trädgård planta krukaDet är en riktigt rolig sak, det här att förbereda trädgården. Många som gömmer sina gröna tummar i ett par vantar under vintern kan knappt vänta tills snön smält och tjälen släppt, då de äntligen kan ge sig ut i trädgården och börja påta. Redan vid den här tiden börjar de så smått att plantera om alla inneväxterna, och längtan ut är stor. Men alla identifierar sig inte i det här, tråkigt nog. Det finns de som känner att de helt saknar inspiration och kreativitet när det kommer till trädgården, och de kan behöva ta hjälp av någon som verkligen kan det här med trädgårdsplanering. Till exempel life4garden.se som är riktiga hejare på det här med trädgårdar, de som jobbar där har inte bara gröna tummar utan helt gröna händer och sinnen!

Några tips för din trädgård

Om du ändå vill försöka dig på att själv ordna med trädgården så ska du så klart få möjlighet till det. Här är några bra tips på hur du kan förbereda din trädgård inför årets säsong!

  • Vilka olika lägen och jordar har du i trädgården? Olika blommor trivs på olika platser. En del vill ha söderläge och varma stenhällar medan andra helst vill ha en sval skugga och mycket fukt. Analysera trädgården och leta efter lämpliga växter.
  • Har du en ful vägg eller liknande du egentligen inte vill se, eller vill du skilja av en del av trädgården? Plantera några fina klätterväxter som kan få täcka en spaljé eller en vägg. Läs tips om klätterväxter här.
  • Varför inte satsa på ätbart i år? Hängande krukor med smultron eller jordgubbar i passar fint på uteplatser, och en avlång balkongkruka med olika härliga örter i kan förhöja vilken grillkväll som helst. Leta reda på ett gäng ätbara växter och fyll trädgården med ätbart!