Fördelarna med att odla i pallkrage

Planerar du att börja odla? Då är ett tips att börja med att odla i pallkrage innan du skapar en hel rabatt i trädgården – det är både enkelt och spar dig plats då du kan ställa pallkragen vart än du vill.

Det finns många fördelar med att odla i pallkrage i stället för att gräva upp på tomten för att skapa en riktig rabatt. Pallkragar är dessutom enkla att bygga själv, men även billiga att beställa hem färdiga vilket du kan göra på https://www.vida.se/info/pallkragar/ väldigt smidigt. Är du nybörjare är pallkragen dessutom perfekt eftersom den gör det lätt att lyckas med odlingen – vilket är ett perfekt självförtroendeboost för nybörjaren!

Så odlar du i pallkrage

En stor fördel med att odla i pallkrage är att du får upp odlingen från marken vilket gör att du kan ha odlingen i den höjd du vill och slipper stå på knäna i rabatten. Likaså behöver du inte fundera över om du har bördig jord eller inte, du väljer själv vilken sorts jord du planterar i. En annan bra anledning till att välja just pallkragen att odla från är att du kan komma igång tidigt med odlingen och är inte beroende av väderförhållandena på samma sätt som vid klassisk odling. Därför är det bara att sätta igång när du känner för det, och så här gör du:

  • Lägg i markväv i botten och på insidan av pallkragen, du häftar med fördel fast den i pallkragens sidor.
  • Placera pallkragen på plan mark i den höjd du vill ha den i och fyll upp två tredjedelar av lådan med gödslad jord
  • Så frön i jorden eller plantera dina blommor, sedan vattnar du.

Något annat som kan vara bra om du vill odla sådant som gärna äts upp av djur som besöker trädgården, till exempel när du odlar jordgubbar, är att näta in din odling när du sått eller planterat den. Det du då behöver är hönsnät och några brädor som du sedan fäster hönsnätet i och trycker ned i pallkragen – ett perfekt hinder för kaniner, rådjur och nyfikna kvarterskatter!