Gör trädgården redo för höst och vinter

Trädgården måste ha kärlek även under hösten och vintern och för att få en fin trädgård till våren gäller det att förbereda den på bästa sätt. När det kommer till förberedelser så finns det mycket en kan göra. 

Trädgård ikonerBara för att blommorna inte längre blommar och bara för att gräset inte längre är grönt fungerar det inte att vända bort blicken från din trädgård och hoppas på att den kommer att ta hand om sig själv och som en björn gå i ide. Så fungerar det tyvärr inte och vill du ha en fin trädgård med de bästa förutsättningarna till våren så gäller det att ta ett sista krafttag och göra trädgården höstredo. Ett tips är att på http://www.byggvarulistan.se/ köpa det material som behövs för att bygga rabatter där du kan plantera dina lökar som under vintern får gro stora. Föra att de inte ska komma kyla direkt från marken så ställ lådan på några trädbitar så den kommer upp en bit och med det att luft kan komma in under – då blir det inte samma tryck. Mer tips kommer från tidningen Allas samt Aftonbladet som du kan läsa i sin helhet genom att klicka på länkarna.

Från utemöbler till nya lökar

Ja, det är mycket som man ska tänka på när det kommer till att natta sin uteplats. Välj en fiberduk för dina mest ömtåliga växter för att skydda dem från frosten och har du mycket löv så lägg lite hönsgödsel i olika lager i komposthögen så kommer löven att brytas ned snabbare. Och vill du inte ha mördarsniglar så gör du bäst i att ta bort jord ur krukor som ej används samt tar bort plastsäckar med jord så försvårar du deras vinterboende.

Om man sak få en förståelse för hur viktigt det är med en härlig trädgård – året runt, så kan man läsa artikel där lägenheter i Kalmar som sålde slut på några dagar då de hade en inbyggd trädgård som var levande och grönskande året runt.