Håll en lyckad trädgårdsfest i sommar

Snart är sommaren här och för alla med en trädgård är den en fantastisk möjlighet för att ställa till med en trädgårdsfest. Det behöver inte vara så svårt för att få till rätt känsla och det behöver inte vara ett stor och övermäktig uppgift att anordna en trädgårdsfest.

Vi har tidigare skrivit om hur du kan använda trädgården som inbrottsskydd med bland annat belysning. Men nu ska det handla om hur du kan använda trädgården till roligare saker än så – nämligen till trädgårdsfest. Här får du tipsen du behöver för att lyckas med festen i grönska.

Lägg fokus på pynt, dukning och utnyttja omgivningen

Till att börja med så ska det verkligen kännas som att det är en fest i din trädgård, och då behöver du lägga fokus på en del av trädgården och pynta. Det bästa är om du fokuserar på en del av trädgården där du kan hänga upp ljus, lyktor och pynta på annat vis. Det skärmar av lite och ger stor festkänsla, för festen behöver inte hållas i hela trädgården. ett tips är att fynda fint udda porslin och annat på second hand, gärna olika saker, det ger en speciell känsla. Häng upp ljusslingor, snåla inte på det. Ställ fram färska blommor på borden och lägg fram filtar till gästerna och mjuka kuddar.

”Att hänga prydnader på höjd är ett enkelt sätt att skapa mysig stämning. Tomma syltburkar i träden med blommor eller levande ljus i är en fin dekoration”, skriver Elle Decoration i en artikel.

Grill, drink och glass

Annat som det tipsas om i artikeln från Elle Decoration är att du ska dra fram grillen och grilla simpla saker, det kommer att göra succé. Smart och kul är att blanda en stor drink på tapp och att göra glass med mojitosmak till exempel. Kul, gott och annorlunda.