Inred trädgården

Att inreda kan man både göra inne och ute – så om du är i fixartagen, glöm inte att även se över din trädgårdsinredning!

Odling trädgård MINDREÅrets hetaste trädgårdstrend är att inreda ute precis som man inreder hemma, så om du vill vara riktigt trendmedveten är det dags att ge din trädgård ett ansiktslyft som heter duga. Ett tips är att köpa lite nya, snygga trädgårdsmöbler från Folkhemmet och plantera fräscht i rabatterna eftersom att dessa två saker är vitala för att få din trädgård att kännas som ny igen – och detta tips fungerar även lika bra för balkongen. På årets trädgårdsmässa tipsade man till exempel om hur årets planteringstrender bland annat handlar om hängväxter som man hänger upp och det är ju superbra just på balkoner och terrasser. Likaså är det inte längre trendigt med att bara plantera plantor, nu ska det vara ätbart också. Så varför inte plantera lite olika bär såsom blåbär, havtorn, tranbär, nypon och mullbär? De passar perfekt att odla såväl fritt i trädgården som i krukor på balkongen (källa).

Bli inspirerad

Något som är viktigt om man vill inreda sin trädgård är att planera trädgården på ett sätt som gör att man vill spendera tid där (källa). Därför kan ett smart drag vara att plantera växter som blommar vid olika tidpunkter så som exempelvis ett körsbärsträd som blommar tidigt på våren, andra plantor som blommar på sommaren och kanske ett fruktträd som ger frukt framåt sensommar och höst. Men sen när vintern är tillbaka igen är det däremot inte mycket som blommar utomhus men då är det tur att man kan ta in sina plantor och binda egna buketter – och om du vill lära dig några enkla knep för att binda en alldeles och unik bukett kan du klicka här för att se ett youtubeklipp med smarta råd.