Nu får man ha höns i sin trädgård

För många människor är det gröna och sköna med att ha en trädgård det bästa som finns. Då många bor i tätbebyggda områden har man inte fått haft höns, men nu har den lagen kommit att ändras så nu är det fritt fram. 

Nu behöver man inte längre bo på landet för att kunna ta del av härliga ägg direkt från hönan på ens trädgård. Enligt tidningen Göterborgs Posten är det nu fritt fram att ha egna höns även då man bor i ett tätbebyggt område. Så, fram med nya snygga trädgårdsmöbler och sedan är det bara att invänta våren och sätta upp staket och fylla med en massa kacklande.

Flytta till Göteborg

2748680-pyramid-of-white-eggsDet är i Göteborg som detta gäller men även många kranskommuner har nu tagit bort regeln. vad man kan se är att detta kommer sprida sig även till andra delar i landet. vad man ska tänka på med grannsämjan är att det gäller att respektera varandra och inte vara självisk utan ha en god dialog med sina grannar. Sen är det även viktigt att tänka på att det är inte en dans på rosor när det kommer till att ha höns. fåglarna måste ha den rätta förutsättningen genom att man tar sig tid genom att se till sina hönor dagligen, mata och byta vatten. Detta är något man ska ta på största allvar. Men, om man gör det kan man få en otroligt levande trädgård som man är i mer och mer och gör till ett andra rum, vilket är fantastiskt. Då allt fler vill ha höns på sin egendom kommer vi att få räkna med att kackel blir en del i vardagen och snart lika vanligt som biltutor och larm. Vill man ha de bästa tipsen finns det många att få tag på genom att söka online och tidningen Jönköpingsposten skriver om Ritva Carlsson som ger ifrån sig sina bästa tips, dessa kan du läsa i sin helhet här.