Planera din trädgård

trädgård2

 

Nu när våren är här och sommaren är annalkande är det många som tar tag i sin trädgård. Men en trädgård är så mycket mer än att bara klippa gräsmattan och rensa ogräs. För att få ut mesta möjliga njutning av din trädgård finns det faktiskt en hel del saker att tänka på. Trädgårdsplanering är faktiskt ett yrke, och en bransch, på framväxt!

När man planerar sin trädgård finns det en hel del att ta hänsyn till. Vilken sorts träd vill man ha? Höga eller låga? Ska träden bara ge struktur eller ska de blomma? Är det viktigaste att de ger skugga? Samspelet mellan olika arter av busar, träd och gräs kan vara nog så komplicerat. Och där kommer trädgårdsplanering av professionella in i bilden. I DN kan vi läsa om en ny handbok om trädgårdsplanering. Där kan man läsa sig till en del teoretisk kunskap. Men har man verkligen den tid, ork, energi, intresse och erfarenhet som krävs för att få det riktigt bra? Kanske. Men likväl är det många som betvivlar. I den här bloggen kan visa läsa om några som anlitat proffs från njutatradgardsdesign.se, samt många kommentarer som tycker att det verkar vettigt. Exempelvis skriver en kommentar såhär:

Hej! Ja det är så svårt att få till något bra, så det gör ni helt rätt i. Jag vet inte hur mycket olika växter jag petat ner och…vips så har de försvunnit…eller dykt upp på helt andra platser i trädgården.
Det ska bli spännande att se hur det går för er med detta. Kanske något som man själv borde göra.

Det verkar alltså finnas ett behov och intresse för att få sin trädgård planerad av proffs. Och i så fall kan vi rekommendera Njuta Trädgårdsdesign som är länkat ovan – kompetenta och trevliga att ha att göra med. Vill du hellre göra det själv? Det finns naturligtvis alternativ, kolla exempelvis denna artikel i Aftonbladet!