Så klarar du flytten

Nyckeln till att genomföra en lyckad flytt ligger i en väl utförd planering. Därefter finns det ett helt gäng matnyttiga knep du kan ta till för att se till att flytten genomförs på ett smidigt sätt. I den här artikeln får du reda på de bästa tipsen för en lyckad flytt.

Har du äntligen fått drömmen om att flytta till ett hus med en större trädgård att gå i uppfyllelse? I sådana fall är det bara att gratulera. Men så är det den lilla detaljen med själva flytten, ett projekt som kan orsaka nog så mycket stress. Som tur är finns det knep du kan ta till för att få processen att gå mycket smidigare. Om du just nu planerar en flytt i göteborgstrakten kan du kontakta Flyttmännen, bästa flyttfirman i Göteborg, för att göra flytten smidigare. Oavsett om du skaffar professionell flytthjälp eller inte kan du dra nytta av knepen du kan läsa om nedan.

Planera flytten

Många som flyttar bara kör på, utan att planera någonting. Ofta är väl tanken att det går lika bra utan planering. Varför inte bara packa ned allt som finns i hemmet, allt ska ju ändå till samma slutdestination? Det är dock ett tillvägagångssätt som i de flesta fall tar längre tid än om du faktiskt sätter dig ned och planerar flytten noggrant. Expressen tipsar om att du bör sätta dig ned i god tid inför flytten och försöka komma fram till en optimal flyttordning.

Märk och färgkoda dina flyttlådor

Ett tips, som verkligen gör stor skillnad, för att komma igång snabbare efter en flytt är att ni märker upp alla flyttlådor med vilket rum de ska ställas i. Om du flyttat mer än en gång i livet vet du säkert om hur mycket tid som tas i anspråk efter en flytt bara för att få ordning bland alla prylar. Det blir betydligt enklare om sakerna hamnar i rätt rum redan från början. Sköna Hem tipsar om att placeringen av lådorna blir ännu enklare om du också färgkodar varje rum. Skaffa tejp i olika färger och märk kartongerna med en färg för varje rum. Uppackningen kommer gå mycket enklare, och du kommer igång i det nya hemmet snabbare.

Ta tillfället i akt att rensa

Som en del i planeringsprocessen är det också en bra idé att du tar flytten som ett tillfälle att rensa upp bland dina tillhörigheter. Varför ta med en massa grejer som ändå bara legat i ett förråd sedan du flyttade senast? Lars Lindkvist som är professor i ledarskap och organisation vid Ekonomihögskolan tipsar i en artikel på SVT Nyheter om att använda sig av städgurun Marie Kondos tankar vid en flytt. Det vill säga att du ska känna vilka saker du behöver ta med dig. Om du hittar tillhörigheter som inte ger dig en fin känsla i bröstet så är chansen stor att du förmodligen inte har någon nytta av dem. Du kommer tveklöst känna att det är skönt när förrådsutrymmena i ditt nya hus inte blir proppfulla med en gång.