Skaffa pool till huset

Allt fler skaffar pol till huset eller funderar på att göra det och det är faktiskt en god investering för framtiden och husets värde. Det finns flera saker att tänka på innan poolbygget.

pool

Det finns många frågor värda att fundera över innan man skaffar en pool. Enligt Helsingborgs Dagblad de viktigaste sakerna som man ska tänka på innan man sätter igång är hur stor man vill att poolen ska vara, om detta är rimligt i förhållande till huset och tomten, vart poolen ska placeras samt hur den ska värmas upp. Den allra viktigaste och avgörande frågan är om poolen ska vara nergrävd eller inte ofta kommer att bli en fråga om pengar, eftersom skillnaderna i kostnad är stora. Att bygga pool på marken är det billigaste alternativet, men det är bättre utrymmes och till utseendemässigt att gräva ner poolen.

Tänk på detta

Enligt en artikel från Villaägarnas Riksförbund så är den vanligaste typen av pool som byggs i Sverige av typen markpool med måtten 4 x 8 meter som kostar ungefär 100 00 kronor i material att bygga. Sedan bör man räkna med ungefär lika mycket pengar till för montering, bygge och annat arbete med poolbygget. Sedan är det även dags att fundera över att värma upp poolen. Även om svensk sommar ibland kan vara ganska varm så tar det tid för solens strålar att värma upp en pool. Välj en poolvärmepump som hämtar värme från utomhusluften, det hittar du på e-klok.se/poolvarmepump. Skillnaden mellan en luft/vatten värmepump och en riktig poolvärmepump är att en poolvärmepump är konstruerad för att klara påfrestningar från smutsigt, kallt eller vatten men klor i. Såhär säger Lars Emanuelsson till GP som byggde egen pool till familjen för några år sedan om hur man bör göra när poolen inte används:

– Vi har alltid vår nuvarande pooltäckning på när ingen är vid poolen. Vi har även ett staket som hindrar djur med vassa klövar från att komma in på tomten och gå igenom poolskyddet.