Slipp myggen i sommar

Sommaren närmar sig med stormsteg och altandörren öppnas ut mot trädgården. Det brukar finnas en hel del att göra för att få sin gård i finform, inte minst genom att

bekämpa skadedjur och rensa bort ogräs som spritt sig. Sedan när man väl sitter där, i en hammock en sommarkväll kan det dessutom vara skönt att slippa myggen.

4508523-mosquitoesMen hur kan man tänka för att bli av med dessa otyg egentligen? I en artikel i Expressen kan vi få massor av tips. Det är nämligen så en del inte alls besväras av mygg, medan vissa drar till sig dem som en magnet. För en hel del människor är de sommarens största plåga och hur kan dessa tänka för att klara sig helskinnade?  Drick inte alkohol, myggor älskar nämligen detta och kroppar med alkohol i sig utsöndrar mer koldioxid, som myggen ju också gillar. Myggor tycker dessutom om mörka färger, så att faktiskt klä sig i ljusa och täckande kläder är ett bra trick för att inte locka till sig för många. Sedan tycker de vidare om svettlukt och parfym, så det kan man också tänka på. Annars – myggmedel, detta funkar för de flesta. Även i Dagens Nyheter kan vi läsa mer om detta.

”Vissa blir stuckna hela tiden” – Dagens Nyheter

Dras till blodgrupp O

När man tittat på myggor i Japan har man sett att de dras till blodgrupp noll, något som kan vara fallet i Sverige också. Vissa myggor, så kallade översvämningsmyggor är aktiva även under dagen och mot dem hjälper nästan ingenting. Då är det nästan bättre att vara inomhus.

I en annan artikel, som vi finner i Sydsvenskan, kan vi läsa att myggor även dras till lata människor. Alltså sådana som sitter still en hel del. De väntar nämligen en stund med att sticka när de väl satt sig ner, de gillar inte att bli upptäckta och störda mitt i maten.