Trädgårdsprogram på tv

När vi nu går mot sommaren kommer många vilja gå ut och fixa till i trädgården för att städa bort hösten och vinterväxter som har dött. Ut med det gamla och in med det nya är det som gäller varje vår.

Hur gör du då för att få till den perfekta trädgården? Många människor har sitt eget sätt att ta hand om sin trädgård och det finns egentligen inget rätt och fel. Idag finns det många program på tv som handlar om just trädgårdar och renovering. Ett program som har gått på SVT de senaste veckorna är Trädgårdstider. I programmet ska fyra personer göra om trädgården och utsidan av en gård under sommaren. Tv-programmet har funnits i många år och är en stor favorit i vårt land.

Tv om trädgård

Att sända program på tv om trädgårdar är ingen dålig idé, för det kan ge svenska folket inspiration till hur de kan styla trädgården för att får den i toppskick. Ett annat program som också har funnits på tv är trädgårdsdrömmar. Här handlar det i stället om att två domare reser runt i landet för att hitta den finaste och mest välskötta trädgården i varje avsnitt.

Äntligen Hemma var ett program som sändes under 20 år och i nästan varje avsnitt kunde du hitta Bosse Rappne i en trädgård för att dela med sig av sina tips. Det kunde exempelvis gälla hur du får en helt ny fin gräsmatta bara genom att så nytt gräs. Han visade även hur du skulle kunna ta dig an rabatterna. Ibland visade han även upp sin egen trädgård i TV.

Bosses bästa – En bok för trädgårdsälskare

Bosse har skrivit en bok om trädgårdsskötsel som finns i de flesta bokhandlar i Sverige. I boken kan du läsa mer tips på hur du kan sköta din trädgård, tipsen är liknande de som du kan hitta i Äntligen Hemma, men nu i pappersform istället.