Trendigt med spabad utomhus

Det är populärare än aldrig förr att skaffa spabad utomhus på tomten. Det är något som tydligt även indikeras med tanke på att Blocket utsett just spabad som årets raket inom kategorin Bygg & Trädgård. Så om du funderar att skaffa spabad till tomten så är du helt rätt i tiden.

Bild lånad från Badspecialisten

Funderar du på att köpa spabad för utomhusbruk? Gå då till Badspecialisten på https://badspecialisten.se/kat/spabad/ och kolla vilket bad som passar för din tomt. Men innan du gör det kan det vara bra att ha koll på en del saker. Till exempel kan det vara bra att känna till att du måste placera badet på en plan grund och att det är viktigt att hålla koll på badets pH-värde för att det ska vara fräscht att bada i.

Tips innan du köper spabad

När du står och funderar över vilket spabad du ska köpa hem så finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Något som till exempel Expressen tipsar om är att fundera lite extra kring vart på tomten du ska placera badet på. Tänk på att välja en skyddad del, dels för att undvika nyfikna grannar eller förbipasserandes blickar och dels för att se till och säkerställa att badet står i lä och får lite solglimtar exempelvis. En annan viktig punkt att tänka till kring är vilken typ av bad du vill ha. Ett som är eldrivet har fördelen att alltid ha varmt vatten vilket möjliggör för spontanbadanade, men att hålla vattnet uppvärmt på detta sätt kan också bli en kostnad du kanske inte är beredd att lägga ut. Då kanske det snarare är en vedeldad badtunna du ska satsa på som spabad? Den värmer du upp genom att elda vilket gör kostnaden lägre, men det kan dock bli lite svårt att ta spontana dopp då vatten tar en stund att få upp värmen på. Och det viktigaste av allt. Glöm inte att byta vatten minst 2-3 gånger per år – annars blir badet en grogrund för alla möjliga sorters bakterier!

Spabadet är årets raket på Blocket

En tydlig indikator på att spabadet ökar allt mer i populäritet är hur många som söker efter begagnade sådana på Blocket. På köp- och säljsajtens årssammanställning kan man se en uppåtgående trend just för sökningar relaterade till utespa och spabad för 2017 – och det ser inte ut att vända heller i år. Därför har man valt att utse just spabad till årets raket inom Bygg & Trädgårdskategorin. Men vad beror det på? Blockets presschef Linnéa Aguero säger i ett uttalande att hon tror detta beror på den allt starkare hälsotrenden:

– Hälsotrenden har letat sig in i de svenska trädgårdarna där efterfrågan på utespat nu växer. Kanske speglar det även en vilja att fly vardagsstressen. Jag tror trenden kommer hålla i sig även i år. Vem blir inte avundsjuk när grannen byggt en egen relaxavdelning på sin uteplats?