Vackert med natursten i trädgården

När våren börjar nalkas är det för många som trädgårdstankarna börjar spira. Det är allt från att stenlägga en gång i trädgården till att plantera om hela landet. Det som ofta är gemensamt för alla hobbyodlare är att det antingen skall läggas till eller tas bort. Allt från ogräs till oönskade rosbuskar som tagit över hela baksidan. Men det kan också vara att lägga till för att ge intrycket om ett mindre klottrigt intryck. Det handlar helt enkelt om att lägga markplattor och liknande i natursten.

grönskande trädgårdNär man älskar att pyssla i trädgården så är det ofta många idéer som gror. Det är allt från att fundera ut vad och hur man ska odla en växt eller liknande, till att göra planer för att lägga vacker natursten som en snygg avskiljare. Oavsett vad man är ute efter i just sin trädgård så är det alltid kul med nytt. Varje vår och höst planteras något nytt som får liv på nytt nästa år igen. Att se sina små växter komma från skott till att bli riktiga buskar, träd eller växter kan vara minst sagt tillfredsställande.

Lägg natursten

Ett fiffigt sätt att piffa upp en rörig och tråkig trädgård är att satsa på natursten. Det finns mängder av snygga plattor och kullerstensliknande natursten att lägga, det finn i granit, skiffer och sandsten bland annat. Det kan vara för att lägga en ny gång mot entrédörren eller altan, men också det lite mer kreativa och påhittiga, mitt i trädgården. Att lägga en liten oas med växter runt om och sten som golv är ett utmärkt sätt att göra ett mysigt krypin i en lummig trädgård. Många väljer att göra krypin och däck av trä, men det behövs en hel del mer arbete än så och istället är det mindre underhåll och snyggare med sten.